Kurser & Aktiviteter

Kommande aktiviteterHistory of Miniatures - digital föreläsning på engelska, måndagen 27 september kl 19.00-20.00


Välkommen till en digital föreläsning om miniatyrernas historiaMöt miniatyristen Darren T. Scala - Darren har brunnit för miniatyrer (tänk dockhus) så länge han kan minnas! När han växte upp i Brooklyn, NY, inspirerades han av miniatyrerna i Mr. Rogers Neighborhood of Make Believe och har följt denna passion till denna dag. 2014 grundade han D. Thomas Fine Miniatures, detaljhandel och galleridestination för allt som är litet. Darren vill öka medvetenheten om miniatyrer som hobby och konstform och pratar om miniatyrer vid varje tillfälle. Hans entusiasm och glädje över dessa små skatter är smittsam.


Darren kommer att presentera miniatyrernas historia från de tidigast kända, från de gamla faraonernas dagar i Egypten, till renässanstiden, när kvinnor i en viss social klass skapade skåphus (den moderna motsvarigheten till ett dockhus), till dagens växande intresse för småskaliga godisar. Deltagarna kommer att få höra om det växande intresset för miniatyrer och om fenomenet popkultur, som skapats genom sociala medier och andra virtuella plattformar.

Förvänta dig att bli fascinerad av denna "stora stora värld av smått", och var beredd att känna dig inspirerad att vara en hobbyist, samlare eller miniatyrentusiast!

Seminariumet sker via Zoom och och är på engelska ni får en länk efter ni har anmält er via SimpleSignUp


Var - via Zoom

När - 27 september kl 19.00 - 20.00

Kostnad och anmälan - kostnad 40 kr. Anmäl och betala via Simple Signup-länken här


Miniatyrsällskapet 20 år

Eftersom vi fyller 20 år har vi skickat våra medlemmar en byggsats från Kotte Toys, nämligen en Haga-pinnstol

Vi tar gärna emot bilder på era färdiga stolar när ni är klara, kanske visa upp på mässan i höst...
(Vi hoppas verkligen vi kan genomföra mässan)


Höstmässan 16 oktober

Se information på annan plats på hemsidan, beroende av om du är besökare eller utställare.


Bygg en "antik skrivbyrå" med Erik L söndag 17 oktober
Med enkla metoder och material bygger vi en skrivbyrå inspirerad av 1700-talet. Vi arbetar med kartong, lim och färg och skapar en verklighetstrogen antik möbel. I denna kurs provar vi särskilt på ådringsmålning och dekormåleri. Obs att möbelns lådor ej kommer att vara öppningsbara.

TID & DATUM: kl 10-17 Söndag 17 oktober

PLATS: Östermalmsgatan 87 E

KOSTNAD: 800 kr Swisha Erik 073 569 72 64

TA MED: kniv, linjal, sax, penslar, skärmatta, hobbylim typ Tacky Glue. Extra färger efter tycke och smak och beslag om du önskar en annan typ än på bilden.

ANTAL DELTAGARE: 10

MINIMIANTAL: 5

ANMÄL SENAST: 4/10 direkt till Erik. Mobil: 073 569 72 64

MATERIAL SOM INGÅR: Kartong, färger för marmorering för olika träslag, beslag och annat material till möbeln.Vårmässan lördagen 19 mars 2022.

Lokalen är bokad.Avslutad aktivitet


Föredrag om Gustav III paviljong,

både digitalt och på plats


Låt oss tillsammans för en stund förflytta oss till Gustav III’s sena 1700-tal och njuta de sköna vyer och interiörer han lämnat eftervärlden vid sitt kära Haga. Inspirerad från sin resa till Italien och Frankrike 1783-84 och de strömningar som vid tiden där rådde; Vurmen för Antiken, Winkelmanns uppmärksammande av de gamla grekernas storslagna konst, utgrävningarna av Herculaneum och Pompeiji mm formade konstnärer som Marsreliez och Desperez mfl. utbildade i Rom, vilka på Gustav IIIs uppdrag återskapade nyantikens formspråk här i Sverige.

Med rikt bildmaterial guidar oss Ulrica Häller, som tillbringat många somrar i Gustav III’ paviljong vid Haga, genom en fascinerande tidsepok och dess avtryck i interiör och miljö vid seklets slut.

Välkomna!

Ulrica Heller


DATUM: 9 maj


Uppdraget Trädgård


Eftersom vi inte kunde ha några träffar, aktiviteter eller kurser under våren 2020 tänkte vi att en digital utställning med tema trädgård kunde vara något för våra medlemmar att delta i.

Här är resultatet Bilder
Miniatyrsällskapet


Vi drivs av frivilliga miniatyrister och om ni är intresserade av att vara med och utveckla Miniatyrsällskapet framåt hör gärna av er eller om ni vill hålla i en kurs